“Bureau Paraatheid is de smeerolie die de organisatie draaiende houdt”

29 januari 2021

Het brandweerbloed van Rob is begonnen met stromen toen hij in 1999 bij de brandweer kwam. Hij begon als vrijwilliger bij kazerne Wassenaar en bekleedde de afgelopen jaren verschillende functies binnen de VRH. Van plantoetser, communicatiemedewerker en beleidsadviseur naar tijdelijk hoofd van Bureau Paraatheid, naast zijn operationele functie als Officier van Dienst. Hoe bevalt Rob deze functie?

Bureau Paraatheid

De collega’s van Bureau Paraatheid maken onder andere roosters voor de beroeps brandweermannen en -vrouwen in de Operationele Dienst. Afgelopen periode is hard gewerkt aan nieuwe software waar zij inmiddels mee werken. Hoe kunnen we het gebruik daarvan waarborgen? Hoe zorgen we voor een toekomstbestendige planning voor de  operationele dienst? Dat zijn de uitdagingen waarmee Rob aan de slag is gegaan als nieuw hoofd van de afdeling.

“Ik heb affiniteit met het organiseren van dingen. Of ik dat nu doe op straat in mijn piketfunctie als Officier van Dienst, of bij Paraatheid. Het is één van mijn passies!
Binnen Paraatheid hebben we een vaste kern planners die doordeweeks én in de weekenden werkt. Het is  aan ons om vraag en aanbod naast elkaar te leggen om zo de operationele bezetting te garanderen. En dat is niet altijd makkelijk. Er moet rekening gehouden worden met feestdagen, trainings- en opleidingsdagen, ziekmeldingen enzovoorts. We zijn een team dat goed ingespeeld is op elkaar. Achter de schermen wordt er veel opgelost, wat er uiteindelijk voor zorgt dat 365 dagen per jaar de juiste personen op de goede plek zitten.”

Rob - Paraatheid

Klantgericht en communicatief vaardig

“Klantgericht zijn is een van de belangrijkste competenties die je nodig hebt om bij Bureau Paraatheid te werken. Soms moet een hele dienstplanning last minute omgegooid worden om er voor te zorgen dat alle voertuigen in dienst kunnen blijven. Dat vraagt wat uitpuzzelwerk. Daarnaast is het belangrijk om communicatief vaardig te zijn én eerlijk en duidelijk te zijn. Soms kunnen dingen gewoonweg niet en dan hoort ‘nee’ zeggen daar ook bij, ook al is dat niet altijd leuk.”

Eén doel

“Uiteindelijk doen we het allemaal voor één gezamenlijk doel: de burgers, bezoekers en inwoners van Haaglanden hulp bieden zodra dat nodig is. En dat kan alleen als de bezetting goed geregeld is. Iedereen wil dat dit lukt en dat omschrijft ook goed de sfeer binnen Paraatheid. Iedereen staat voor z’n taak en is daar gedreven in. Dat is heel mooi om te zien. Hopelijk kunnen er straks ook weer wat teamuitjes worden georganiseerd, want die worden zeker gemist!”

Blijven ontwikkelen

“Ik heb het altijd al belangrijk gevonden om mezelf te ontwikkelen en niet stil te staan. Het is onwijs gaaf dat ik daar bij de VRH de mogelijkheid voor krijg. Natuurlijk heb ik daar zelf veel voor moeten doen, maar de kansen heb ik wel gekregen en daar ben ik erg dankbaar voor.”

Toekomst

We vragen Rob hoe hij denkt dat zijn toekomst er bij de VRH uitziet, waarop hij antwoord: “Tja, wat zal ik zeggen? Ik weet het niet, maar er komen vast en zeker weer nieuwe kansen op mijn pad die ik ga aangrijpen! Ik heb nog genoeg te leren en binnen de VRH zijn er genoeg uitdagende functies, dus ik maak mij daar zeker geen zorgen over.”