Een breed scala aan contracten: van dienstauto’s tot personeelsblad

02 december 2020

“Het is belangrijk om overzicht te houden over de verschillende contracten die er binnen de organisatie zijn.” Gabriela werkt als contractbeheerder bij de afdeling Inkoop. Wat maakt haar werk bij de VRH uitdagend? We vragen het haar.

Binnen de VRH kennen we veel verschillende afdelingen en teams. Binnen Bedrijfsvoering kennen we de functie Contractbeheerder, die valt onder de afdeling Inkoop. Gabriela werkt al sinds de regionalisering van onze organisatie bij de VRH. Ze startte bijna 16  jaar geleden bij Post & Archief bij het toenmalige Brandweer Den Haag. “Grappig als ik daar nu aan terugdenk, er kwamen stapels post binnen die gesorteerd, gestempeld, geregistreerd en verspreid moesten worden. Dat kun je je in deze tijd niet meer voorstellen.”

Inmiddels werkt Gabriela al heel wat jaren op de afdeling Inkoop als contractbeheerder. “Voordat ik bij de VRH kwam werken, werkte ik al als contractbeheerder op HR gebied. Contractbeheer bij de VRH bestond niet, dit werd pas in 2012 actueel.  Ik begon echt op 0 en bouwde langzaam maar zeker iets op. Eigenlijk heb ik mijn eigen functie mogen ontwikkelen. Mooi hoe je op die manier echt ziet wat nodig is.”

Gabriela achter de laptop

Vertrouwen

“Het heeft wel even geduurd voordat er bij collega’s vertrouwen was in het contractbeheer. Voorheen hield ieder zijn eigen contracten met leveranciers bij zich. Het grote voordeel van één gezamenlijke plek is dat je overzicht bewaart en complete administratie van documenten bijhoudt. Je weet wat er speelt en welke contracten actief zijn. Dit overzicht heb je ook nodig om te kunnen bezuinigen. Het mooie aan deze organisatie is dat je een breed scala aan contracten hebt, van dienstauto’s tot een personeelsblad. Er komt van alles aan contracten voorbij.”

Fijne werkplek

“Dat ik hier al zo veel jaren werk, zegt wel iets. Ik heb het ontzettend naar mijn zin en werk met fijne collega’s samen. Ook kan ik mijzelf ontwikkelen door trainingen en opleidingen te volgen. Zo heb ik een inkoopopleiding gedaan, waardoor ik nu breder inzetbaar ben, meer kennis heb en verder door kan groeien in de richting van inkoop. Maar voorlopig vind ik mijn eigen functie uitdagend genoeg hoor. En het is goed te combineren met mijn privéleven. Ik weet dat er altijd mogelijkheden zijn en dat is fijn. Ik ben in ieder geval nog lang niet uitgeleerd!”