“Er is heel veel voor nodig om de brandweer veilig te laten werken”

02 september 2020

Tim werkt al 20 jaar als technisch specialist bij de Veiligheidsregio Haaglanden op de werkplaats Persoonlijke Beschermingsmiddelen. Hij en vijf andere collega's zetten zich dagelijks in om onder andere duik- en ademluchtmaskers te repareren en controleren, ademluchtcilinders te vullen en de uitrukkleding van onze brandweermensen grondig te reinigen.

Kwalitatieve beschermingsmiddelen

"Burgers zien een brandweerauto voorbijrijden of lezen over een brand die bestreden is. Wat zij zich vaak niet realiseren is dat er heel veel nodig om dat mogelijk te maken. Daar spelen wij met de werkplaats een belangrijke rol in. We voorzien onze collega’s van kwalitatieve, veilige beschermingsmiddelen zoals de ademluchtmaskers tot gereinigde kleding en gevulde ademluchtflessen. Je kunt wel zeggen dat wij een cruciale schakel zijn om het werk op straat mogelijk te maken."

Zelfs na 20 jaar werkt Tim nog met plezier bij de Veiligheidsregio Haaglanden! Zijn droom als kleine jongen was om zelf brandweerman te worden, dat lukte helaas niet omdat zijn ogen niet goed genoeg waren. “Dit is voor mij de perfecte oplossing. Ik werk bij de brandweer en zit dicht tegen de operatie aan. Ik ben blij dat ik 20 jaar geleden de overstap heb gemaakt!”

Technisch specialist Tim in zijn werkruimte