"Het tonen van inzet wordt beloond met doorgroeimogelijkheden"

16 december 2020

Daan werkt al sinds oktober 1978 bij de brandweer. Hij is begonnen bij brandweer Den Haag in de functie Monteur Motorvoertuigen. “Ik trad onder andere op als Monteur van Dienst. Dan had je een week wachtdienst en werd je door de meldkamer opgeroepen bij storingen en grote calamiteiten. Het monteurswerk bij de Technische Dienst heb ik 26 jaar uitgevoerd.”

Vanwege een hernia kon Daan dit werk helaas niet langer uitvoeren. Hij is toen binnen brandweer Den Haag bij Huisvesting & Gebouwbeheer terechtgekomen. “Ik ben blij dat ik toen binnen de organisatie de mogelijkheid kreeg om iets anders te gaan doen. Ik voerde faciliterende werkzaamheden uit, van toegangscontroles tot onderhoud aan het pand inplannen. Sinds de regionalisering doe ik dit werk op een grotere schaal met meer collega’s van het Serviceteam bij de VRH.”

Werken in het Serviceteam van de VRH

“Binnen het Serviceteam werken we met een frontoffice en backoffice. In de frontoffice houd je je bezig met taken als bezetting van de receptie, telefoontjes beantwoorden en de mailbox bijhouden. In de backoffice houd je je bezig met taken als postverwerking, tags aanvragen, vergaderingen inplannen enzovoorts. Het werk is heel divers en dat maakt het uitdagend. Ook is het fijn dat ik dit werk mag uitvoeren met fijne collega’s.”

Werken in coronatijd

Het is een stuk stiller op kantoor, collega’s werken thuis en dit betekent dat het werken in het serviceteam is veranderd. “Voorheen kwamen veel collega’s langs bij de receptie en had je hier en daar een praatje. Dat is nu anders, veel gaat digitaal. Ook vergaderzalen hoeven bijna niet meer gereserveerd te worden, dat is wel echt anders dan voor corona waarbij de vergaderzalen vaak allemaal vol zaten. We verrichten nu veel hand- en spandiensten en hebben ons druk bezig gehouden met het regelen en verspreiden van thuiswerkfaciliteiten. Het is mooi om te zien hoe we ons als organisatie flexibel opstellen in deze tijd.

Omdat we een Veiligheidsregio zijn, komen er natuurlijk veel (burger)vragen op ons af met betrekking tot de corona-maatregelen. We krijgen zo nu en dan een berg kritiek over ons heen, dat maakt ons werk in deze tijd wat lastiger. We bieden een luisterend oor en proberen de vraagstellers in samenwerking met collega’s van andere afdelingen zo goed mogelijk verder te helpen."

Trots

“Het is misschien wat cliché, maar ik ben zo trots dat ik onderdeel van deze organisatie mag zijn. De VRH is een mooie en boeiende organisatie waar je je vleugels kan spreiden. Het tonen van inzet wordt beloond met doorgroeimogelijkheden. Je kunt alle kanten op, een goed voorbeeld ben ik daar zelf van. Begonnen als monteur, nu werkzaam bij de receptie.

Volgend jaar mag ik met pensioen, maar om eerlijk te zijn: Ik wil helemaal nog niet weg!”
 

Daan - Wij zijn de VRH