“Ik help mensen zoals ik zelf graag geholpen wil worden”

24 mei 2019

Werken bij de Veiligheidsregio Haaglanden (VRH) is bijzonder. Het betekent werken aan een brandveilige regio Haaglanden. Ons werk en onze medewerkers richten zich daarop. We blussen niet alleen brand en redden niet alleen mens en dier. Juist ook achter de schermen zorgen we voor de nodige voorwaarden om onze hulpverleners goed te kunnen presteren. En dat doen we met veel plezier en een enorme betrokkenheid. Lees het verhaal van Louis die achter de schermen op zijn manier een belangrijke bijdrage levert.

VRH-collega Louis Boreel achter zijn bureau

Cijfers zijn allesbehalve saai

Cijfers zijn allesbehalve saai volgens Louis Boreel. Hij werkt dan ook als senior medewerker grootboek bij het team Financiën, Controle en Kwaliteit op het hoofdkantoor van de VRH. De Van Dale geeft als betekenis bij ‘grootboek’: hoofdboek waarin voor alle bezittingen en schulden rekeningen zijn geopend. Louis vertaalt dit naar de praktijk toe als: “Het gaat dus om alle boekingen, de kosten en de opbrengsten samen. Als alles in het grootboek staat, kunnen we kijken hoe we draaien.”

Spannend

Als senior verricht Louis dezelfde werkzaamheden als een medewerker grootboek: het controleren van de juiste verwerking van alle boekingen. “Maar mijn takenpakket is uitgebreider. Ik ben ook verantwoordelijk voor het beheer van de geldstromen en de autorisatie van betalingen.” Of hij dat leuk vindt? Louis glimt en zegt: “Ja, ík vind dat leuk om te doen. Ik ga al jaren elke dag met plezier naar mijn werk. Ik kijk verder dan de cijfers en zie de impact ervan. Dat maakt het interessant, afwisselend en soms zelfs spannend.”

Salarissen

Volgens Louis heeft iedereen binnen de VRH op de een of andere manier met geldstromen te maken. “Toevallig heb ik zojuist het salaris overgemaakt aan mijn meer dan duizend collega’s”, vertelt hij. “Uiteraard hebben we eerst alles nauwkeurig gecontroleerd. Verder krijg ik veel vragen over bijvoorbeeld facturen, budgetten en betalingen. Zo nodig stap ik op iedereen binnen de organisatie af om dingen uit te zoeken. Ik help mensen zoals ik zelf graag geholpen wil worden.”  

Ambassadeur

Zijn affiniteit met het werk van de VRH en de brandweer is groot. “Ik zie mezelf wel als een ambassadeur. Vroeger oefende ik thuis met de kinderen ons vluchtplan. Buren en familie wijs ik af en toe op het nut van rookmelders en het sluiten van deuren. En ja, de verhalen die ik van de brandweermannen hoor vind ik natuurlijk prachtig. Op mijn manier lever ik een bijdrage, zodat zij hun werk goed kunnen doen.”