Esther Lieben in Een Vandaag over geweld tegen hulpverleners

20 oktober 2021

De afgelopen jaren lees je steeds meer artikelen over agressie tegen hulpverleners. Het gaat hier zowel om de ambulancehulpverleners, brandweer, politie als de andere overheidsinstanties. Taskforce Onze hulpverleners veilig roept om in het reageerakkoord aandacht te besteden aan de veiligheid van de hulpverleners.

Gisteren sprak Esther Lieben, Commandant Brandweer en Directeur Veiligheidsregio, in de uitzending van Een Vandaag namens de Taskforce, over het toenemende geweld tegen hulpverleners. Zij had een duidelijke boodschap: Agressie en geweld tegen hulpverleners is onacceptabel. Hulpverleners hebben een verantwoordelijke rol in de samenleving en moeten hun werk veilig kunnen uitvoeren. Bekijk via NPO Start de uitzending terug.

Een paar jaar geleden maakten wij een korte film over het geweld dat onze collega’s tijdens de jaarwisseling 2019 ervaarden.

 

Meer nieuws

Mutli afbeelding

01 januari 2022

Rapportage incidenten jaarwisseling 2021-2022

Dit jaar was er wederom een drukke jaarwisseling met vele incidenten. Met name voor de brandweer was het aantal incidenten hoog.

Lees meer »
BVL Marc Corijn

22 november 2021

Veiligheidsregio Haaglanden gaat samenwerkingen aan met woningcorporaties naar aanleiding van rookmelderplicht in 2022

Vanaf 1 juli 2022 zijn rookmelders wettelijk verplicht. De afdeling Brandveilig Leven van de Veiligheidsregio Haaglanden heeft deze wetswijziging aangegrepen als kans om de samenwerking met...

Lees meer »
COVID-update

24 september 2021

Handhaving in regio Haaglanden

Vanaf 25 september 2021 wordt het verplicht een coronatoegangsbewijs te laten zien bij een bezoek aan horeca-inrichtingen, evenementen, poppodia, theaters en bioscopen. Dat geldt ook voor de gemeenten...

Lees meer »