Fit to Fight Fire

11 september 2019

Zondag 8 september werden de fit to fight fire games gehouden in Rijswijk. Een dag vol sport, samenwerking en familie.

"We hebben deze dag georganiseerd omdat we het belangrijk vinden om te verbinden binnen de Veiligheidsregio Haaglanden (VRH). Dit doen we bijvoorbeeld door het organiseren van verschillende familie-events en in dit geval ook door sport", vertelt Marc Corijn – een van de initiatiefnemers van het event. De dag is georganiseerd voor alle medewerkers van de VRH. Dus zowel voor de brandweermannen/-vrouwen als voor het kantoorpersoneel. Als je fit bent dan ben je blijer en functioneer je beter en dat is nodig bij ons werk. Zowel fysiek als mentaal. Als voorbereiding op de fit-dag was er in de sportzaal aan de Dedemsvaartweg de mogelijkheid om onder begeleiding te sporten.

"Het was best wel een uitdaging om rekening te houden met verschillende niveaus van fitheid binnen het team. De een is gewoon net iets fitter dan de ander. We hebben het voor iedereen toegankelijk gehouden. Het is niet alleen kracht, maar je moet ook slim zijn en conditie hebben. In ieder parcours zaten elementen waarin je kon uitblinken. We hebben verschillende dingen gedaan: slachtofferpoppen verplaatsen, oefeningen met slangen en gewichten, balans houden en nog veel meer. Het team van Zoetermeer is 1e geworden, het team van Scheveningen 2e en het team van operationele voorbereiding (kantoorpersoneel) 3e. We kijken terug op een eerste succesvolle editie."

Brandweercollega's in actie tijdens training om fit te blijven

Meer nieuws

""

Kazerne Monster bedankt tieners voor hulp tijdens brand Poeldijk

28 februari 2024

Op vrijdagavond 2 februari brak er een grote brand uit in een bedrijfspand aan de Jupiter in Poeldijk. Dankzij een slimme actie van Jordy (17) Robbie (17) en Jay (16) kon de brandweer de achterkant...

Lees meer »
Een afbeelding met de tekst Jaaroverzicht 2023 en het logo van de veiligheidsregio Haaglanden

Jaaroverzicht 2023

30 januari 2024

Ook in 2023 zijn er weer veel incidenten bestreden, is er veel geoefend, hebben we preventief opgetreden en brachten we veel adviezen uit. Benieuwd naar de cijfers en hoogtepunten van 2023?

Lees meer »
""

Duurzaamheid in de praktijk

16 januari 2024

Ook wij dragen ons steentje bij aan het milieu. De afgelopen maanden hebben er al veel zichtbare én onzichtbare veranderingen plaatsgevonden.

Lees meer »