Haaglanden schiet Limburg-Zuid te hulp

15 juli 2021

Naar aanleiding van de overstromingen in het zuiden van ons land is een deel van de Nationale Reddingsvloot (NRV) vannacht gealarmeerd om bijstand te verlenen. De NRV wordt als ‘first response’ ingezet bij grote watercalamiteiten en overstromingen in Nederland. Het verzoek voor bijstand is binnengekomen via het LOCC (Landelijk Operationeel Coördinatiecentrum). Ook vanuit onze regio zijn er mensen en materieel gestuurd naar Zuid-Limburg. Zij waren zelfs als eerste ter plaatse wat ons extra trots maakt op de inzet die zij daar doen.

Er is een peloton geformeerd uit de Reddingsbrigades van ’s-Gravenzande, Monster, Delft, Zoetermeer, Leidschendam-Voorburg en Den Haag. Medewerkers en voertuigen van de VRH maken ook deel uit van dit peloton.  Leendert de Lange, de Burgemeester van Wassenaar, is de voorzitter bestuur van Reddingsbrigade Nederland. Wij wensen alle hulpverleners in Zuid-Limburg veel sterkte met de werkzaamheden die zij daar verrichten en leven mee met de burgers die getroffen zijn.

reddingsbrigade
reddingsbrigade voertuig

Meer nieuws

Mutli afbeelding

01 januari 2022

Rapportage incidenten jaarwisseling 2021-2022

Dit jaar was er wederom een drukke jaarwisseling met vele incidenten. Met name voor de brandweer was het aantal incidenten hoog.

Lees meer »
BVL Marc Corijn

22 november 2021

Veiligheidsregio Haaglanden gaat samenwerkingen aan met woningcorporaties naar aanleiding van rookmelderplicht in 2022

Vanaf 1 juli 2022 zijn rookmelders wettelijk verplicht. De afdeling Brandveilig Leven van de Veiligheidsregio Haaglanden heeft deze wetswijziging aangegrepen als kans om de samenwerking met...

Lees meer »
Esther Lieben aan tafel bij Een Vandaag

20 oktober 2021

Esther Lieben in Een Vandaag over geweld tegen hulpverleners

De afgelopen jaren lees je steeds meer artikelen over agressie tegen hulpverleners. Esther Lieben sprak bij Een Vandaag over het toenemende geweld tegen hulpverleners. Zij had een duidelijke boodschap...

Lees meer »