Nieuwe noodverordening in Veiligheidsregio Haaglanden per 29 september

29 september 2020

Op maandag 28 september heeft het kabinet nieuwe maatregelen aangekondigd. Bekijk de maatregelen hier om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. De nieuwe maatregelen gelden landelijk en zijn op aanwijzing van de minister van VWS. Deze aanwijzing is verwerkt in een lokale noodverordening voor de Veiligheidsregio Haaglanden die op 29 september om 18.00 uur is ingegaan. Voorzitter van de Veiligheidsregio Haaglanden Jan van Zanen roept alle inwoners van de veiligheidsregio dringend op om zich verantwoordelijk te gedragen en te helpen deze crisis onder controle te krijgen. De maatregelen gelden in ieder geval voor drie weken.

Los van de nieuwe noodverordening is het van belang dat mensen de basisregels zo veel mogelijk naleven. Klik hier voor de basisregels. Dat betekent anderhalve meter afstand houden, regelmatig handen wassen en in de elleboog niezen. Werk thuis, tenzij dat niet anders kan. Als je klachten hebt, laat je dan testen.

Samen met de voorzitters van de Veiligheidsregio’s Amsterdam-Amstelland en Rotterdam-Rijnmond adviseert de voorzitter van de veiligheidsregio Haaglanden om in alle voor het publiek toegankelijke binnenruimten een mondkapje te dragen. Daarnaast wordt dringend geadviseerd aan alle contactberoepen om een mondkapje te dragen. Bekijk hier de contactberoepen.

Sinds eind maart gelden er in Nederland aangescherpte richtlijnen voor de beheersing van het corona virus waarvoor de handhaving belegd is bij de voorzitters van de 25 veiligheidsregio’s. De voorzitter neemt zijn besluiten zoveel mogelijk na overleg met de burgemeesters van de overige acht gemeenten binnen de veiligheidsregio Haaglanden, alsmede de leiding van de hulpdiensten (GHOR/GGD, Politie, Brandweer) en de hoofdofficier van Justitie van het OM. Tezamen vormen zij Regionaal Beleidsteam (RBT).

Bekijk hier de noodverordening van 29 september 2020 hier en de klik hier voor de wijziging noodverordening 29 september 2020

Meer nieuws

""

Kazerne Monster bedankt tieners voor hulp tijdens brand Poeldijk

28 februari 2024

Op vrijdagavond 2 februari brak er een grote brand uit in een bedrijfspand aan de Jupiter in Poeldijk. Dankzij een slimme actie van Jordy (17) Robbie (17) en Jay (16) kon de brandweer de achterkant...

Lees meer »
Een afbeelding met de tekst Jaaroverzicht 2023 en het logo van de veiligheidsregio Haaglanden

Jaaroverzicht 2023

30 januari 2024

Ook in 2023 zijn er weer veel incidenten bestreden, is er veel geoefend, hebben we preventief opgetreden en brachten we veel adviezen uit. Benieuwd naar de cijfers en hoogtepunten van 2023?

Lees meer »
""

Duurzaamheid in de praktijk

16 januari 2024

Ook wij dragen ons steentje bij aan het milieu. De afgelopen maanden hebben er al veel zichtbare én onzichtbare veranderingen plaatsgevonden.

Lees meer »