Rapportage incidenten jaarwisseling 2020-2021

04 januari 2021

Bijgaand vindt u conform afspraak de eerste cijfers van de inzet van de Politie Eenheid Den Haag en de Veiligheidsregio Haaglanden tijdens de jaarwisseling 2020 – 2021, geregistreerd over een periode van 32 uur (31 december 0:00 uur tot 01 januari 08:00 uur). De cijfers van de Politie Eenheid Den Haag betreffen alleen de gemeenten binnen het gebied wat de Veiligheidsregio Haaglanden omvat. Iedere gemeente kan deze cijfers en het sfeerbeeld gebruiken voor de eigen communicatie.

Deze rapportage bevat enkel Oud & Nieuw gerelateerde categorieën.

Sfeerbeeld

Ook dit jaar hebben de hulpdiensten in de regio Haaglanden hun bijdrage geleverd aan een goed en feestelijk verloop van oud en nieuw. De samenwerking tussen de verschillende hulpdiensten verliep goed. Vanwege de COVID-19 maatregelen waren er dit jaar geen vuurwerkfestivals, geen vreugdevuren en geen georganiseerde feesten.

Er waren geen grote incidenten in de regio. Wel waren er veel kleine incidenten. Het was een drukke maar goed beheersbare jaarwisseling. Door de goede voorbereiding en regionale samenwerking is er op de zwaartepunten met voldoende materieel en personeel ingezet. Er waren vooral veel buitenbranden en containerbranden, met een piek van meldingen tussen 00.00 en 02.00 uur. Ook waren er enkele branden in woningen; bij deze branden zijn geen slachtoffers gevallen.

In de hele regio zijn diverse aanhoudingen verricht vanwege het afsteken van (illegaal) vuurwerk, openbare dronkenschap, mishandeling en vernieling. Het aantal incidenten op gebied van openbare orde is lager dan voorgaande jaren.

Ondanks het vuurwerkverbod werd er vuurwerk afgestoken. Het aantal vuurwerkslachtoffers is wel aanzienlijk lager dan voorgaande jaren. Tot 00.00 uur was er zelfs geen enkel Oud & Nieuw gerelateerd slachtoffer. Ook bij de SEH van de ziekenhuizen bleef het in vergelijking met andere jaren rustig. Door de mist en gladheid waren er in de nacht meerdere ongelukken op de A4, maar er zijn geen slachtoffers naar de SEH vervoerd.

Lees hier de volledige rapportage.  

Meer nieuws

Burgemeester Van Zanen hijst de rood met gele vlag op het strand. Om hem heen staan collega's van de politie, brandweer en lifeguards

Strandseizoen 2024 is geopend

25 april 2024

In Nederland start op 1 mei officieel het buitenzwem- en strandseizoen. Het elf kilometer lange strand van Den Haag wordt vanaf deze datum bewaakt door de lifeguards van Veiligheidsregio Haaglanden...

Lees meer »
""

Kazerne Monster bedankt tieners voor hulp tijdens brand Poeldijk

28 februari 2024

Op vrijdagavond 2 februari brak er een grote brand uit in een bedrijfspand aan de Jupiter in Poeldijk. Dankzij een slimme actie van Jordy (17) Robbie (17) en Jay (16) kon de brandweer de achterkant...

Lees meer »
Een afbeelding met de tekst Jaaroverzicht 2023 en het logo van de veiligheidsregio Haaglanden

Jaaroverzicht 2023

30 januari 2024

Ook in 2023 zijn er weer veel incidenten bestreden, is er veel geoefend, hebben we preventief opgetreden en brachten we veel adviezen uit. Benieuwd naar de cijfers en hoogtepunten van 2023?

Lees meer »