Rapportage incidenten jaarwisseling 2020-2021

04 januari 2021

Bijgaand vindt u conform afspraak de eerste cijfers van de inzet van de Politie Eenheid Den Haag en de Veiligheidsregio Haaglanden tijdens de jaarwisseling 2020 – 2021, geregistreerd over een periode van 32 uur (31 december 0:00 uur tot 01 januari 08:00 uur). De cijfers van de Politie Eenheid Den Haag betreffen alleen de gemeenten binnen het gebied wat de Veiligheidsregio Haaglanden omvat. Iedere gemeente kan deze cijfers en het sfeerbeeld gebruiken voor de eigen communicatie.

Deze rapportage bevat enkel Oud & Nieuw gerelateerde categorieën.

Sfeerbeeld

Ook dit jaar hebben de hulpdiensten in de regio Haaglanden hun bijdrage geleverd aan een goed en feestelijk verloop van oud en nieuw. De samenwerking tussen de verschillende hulpdiensten verliep goed. Vanwege de COVID-19 maatregelen waren er dit jaar geen vuurwerkfestivals, geen vreugdevuren en geen georganiseerde feesten.

Er waren geen grote incidenten in de regio. Wel waren er veel kleine incidenten. Het was een drukke maar goed beheersbare jaarwisseling. Door de goede voorbereiding en regionale samenwerking is er op de zwaartepunten met voldoende materieel en personeel ingezet. Er waren vooral veel buitenbranden en containerbranden, met een piek van meldingen tussen 00.00 en 02.00 uur. Ook waren er enkele branden in woningen; bij deze branden zijn geen slachtoffers gevallen.

In de hele regio zijn diverse aanhoudingen verricht vanwege het afsteken van (illegaal) vuurwerk, openbare dronkenschap, mishandeling en vernieling. Het aantal incidenten op gebied van openbare orde is lager dan voorgaande jaren.

Ondanks het vuurwerkverbod werd er vuurwerk afgestoken. Het aantal vuurwerkslachtoffers is wel aanzienlijk lager dan voorgaande jaren. Tot 00.00 uur was er zelfs geen enkel Oud & Nieuw gerelateerd slachtoffer. Ook bij de SEH van de ziekenhuizen bleef het in vergelijking met andere jaren rustig. Door de mist en gladheid waren er in de nacht meerdere ongelukken op de A4, maar er zijn geen slachtoffers naar de SEH vervoerd.

Lees hier de volledige rapportage.
 

Meer nieuws

Mutli afbeelding

01 januari 2022

Rapportage incidenten jaarwisseling 2021-2022

Dit jaar was er wederom een drukke jaarwisseling met vele incidenten. Met name voor de brandweer was het aantal incidenten hoog.

Lees meer »
BVL Marc Corijn

22 november 2021

Veiligheidsregio Haaglanden gaat samenwerkingen aan met woningcorporaties naar aanleiding van rookmelderplicht in 2022

Vanaf 1 juli 2022 zijn rookmelders wettelijk verplicht. De afdeling Brandveilig Leven van de Veiligheidsregio Haaglanden heeft deze wetswijziging aangegrepen als kans om de samenwerking met...

Lees meer »
Esther Lieben aan tafel bij Een Vandaag

20 oktober 2021

Esther Lieben in Een Vandaag over geweld tegen hulpverleners

De afgelopen jaren lees je steeds meer artikelen over agressie tegen hulpverleners. Esther Lieben sprak bij Een Vandaag over het toenemende geweld tegen hulpverleners. Zij had een duidelijke boodschap...

Lees meer »