Veiligheidsregio Haaglanden ontvangt hercertificering voor brandweeronderwijs

25 maart 2022

Een organisatie mag niet zomaar brandweeronderwijs verzorgen. Hiervoor moet de organisatie beschikken over het Kwaliteit Aanbieders Brandweeropleidingen (KAB-)certificaat van het Nederlands Instituut Publieke Veiligheid (NIPV). Veiligheidsregio Haaglanden ontving in 2018 voor het eerst dit certificaat en onlangs vond een hercertificeringsaudit plaats: de VRH slaagde met vlag en wimpel! Suzanne, teamleider bij Vakbekwaamheid, vertelt erover. 

Eén lijn in kwaliteit brandweeronderwijs

“Met het KAB-certificaat zorgt het NIPV ervoor dat er één lijn is in de kwaliteit van brandweeronderwijs. Als je dit certificaat niet hebt, of de hercertificering niet behaalt, dan mag je geen onderwijs aanbieden. Iedere vier jaar komt er een extern auditteam van het NIPV om het hele onderwijsprogramma door te lichten. Van de kwaliteit van ons onderwijzend personeel tot en met beleidsontwikkeling. En van lesmethodieken en-programma’s tot en met de uitvoering van toetsen. Auditors spreken dan onder andere met medewerkers van ons interne opleidingsinstituut Vakbekwaamheid. Daarnaast spreken zij met deelnemers van verschillende opleidingen en spitten ze alle processen en beleidsstukken goed door.” 

Na een spannende audit dag ontving de VRH het resultaat ‘goed’. “Dat is een uitzonderlijke prestatie in de wereld van veiligheidsregio’s en daar zijn we ontzettend trots op,” aldus Suzanne. 

Technische hulpverlening bij incident auto op kant

Meer nieuws

Ploeg op bezoek van The Green Village

12 april 2022

The Green Village en Veiligheidsregio Haaglanden samen aan de slag met de energietransitie

The Green Village is een proeftuin op de campus van de Technische Universiteit Delft. Wetenschappers, bedrijven en studenten testen en experimenteren hier met duurzame innovaties, met als doel om een...

Lees meer »
Strandvoertuig Brandweer Haaglanden voor Legoland

30 maart 2022

LEGOLAND® Discovery Centre Scheveningen is een brandweerauto rijker

Vandaag onthulde LEGOLAND® Discovery Centre Scheveningen een unieke brandweerauto van Brandweer Haaglanden: een strandjeep van het Surf&Rescueteam van kazerne Scheveningen.

Lees meer »
Brandweer Haaglanden overhandigt eerste brandweermotor aan de Stichting Historisch Brandweermaterieel

22 maart 2022

Brandweer Haaglanden overhandigt eerste brandweermotor aan de Stichting Historisch Brandweermaterieel

Vanmiddag overhandigde Martin Evers, plaatsvervangend Commandant Brandweer Haaglanden, de eerste brandweermotor die Haaglanden operationeel inzette, aan de Stichting Historisch Brandweermaterieel.

Lees meer »