Video: de jeugdbrandweer in actie

01 oktober 2019

Binnen Veiligheidsregio Haaglanden hebben we 4 locaties waar de jeugdbrandweer actief is. Benieuwd wat ze doen?

‘’Het is echt superleuk om bij de jeugdbrandweer te zitten’’, vertelt Louise Ellinger vol enthousiasme. En leuk is het zeker! Wekelijks oefenen de ploegen in de praktijk allerlei situaties. Ze rukken niet écht uit, maar leren wel goed hoe het vak werkt.

30 jaar geleden is de jeugdbrandweer opgericht door oud brandweercollega’s. Dit was een hobby van hen, maar daarnaast heeft het ook veel opgeleverd. Meer dan de helft van de jeugdbrandweer is namelijk ook na hun 18e vrijwilliger geworden.

Zie jij het ook wel zitten om bij de jeugdbrandweer aan te sluiten? Dat kan vanaf 11 tot 18 jaar. Aanmelden kan via de Facebookpagina’s van de jeugdbrandweer: Klik hier voor de facebookpagina van monster Klik hier voor de facebookpagina van Naaldwijk Klik hier voor de facebookpagina van pijnacker-Nootdorp  Klik hier voor de facebookpagina van Maasland

Meer nieuws

""

Kazerne Monster bedankt tieners voor hulp tijdens brand Poeldijk

28 februari 2024

Op vrijdagavond 2 februari brak er een grote brand uit in een bedrijfspand aan de Jupiter in Poeldijk. Dankzij een slimme actie van Jordy (17) Robbie (17) en Jay (16) kon de brandweer de achterkant...

Lees meer »
Een afbeelding met de tekst Jaaroverzicht 2023 en het logo van de veiligheidsregio Haaglanden

Jaaroverzicht 2023

30 januari 2024

Ook in 2023 zijn er weer veel incidenten bestreden, is er veel geoefend, hebben we preventief opgetreden en brachten we veel adviezen uit. Benieuwd naar de cijfers en hoogtepunten van 2023?

Lees meer »
""

Duurzaamheid in de praktijk

16 januari 2024

Ook wij dragen ons steentje bij aan het milieu. De afgelopen maanden hebben er al veel zichtbare én onzichtbare veranderingen plaatsgevonden.

Lees meer »