Vijf nieuwe hulpverleningsvoertuigen voor Brandweer Haaglanden

01 februari 2022

Veiligheidsregio Haaglanden (VRH) krijgt vijf nieuwe hulpverleningsvoertuigen. Gisteren werd een contract ondertekend tussen de VRH en Kenbri Fire Fighting. Kenbri, leverancier van materialen en voertuigen voor onder andere brand- en incidentbestrijding, is in de aanbesteding als beste partij naar voren gekomen. Naar verwachting worden de nieuwe voertuigen in de eerste helft van 2023 geleverd. 

Een hulpverleningsvoertuig wordt primair ingezet bij incidenten waar om technische hulpverlening gevraagd wordt. Denk aan verkeersongevallen waar personen bekneld zitten en grote verkeersongevallen waarbij meerdere voertuigen betrokken zijn. Het hulpverleningsvoertuig is bepakt met specialistische gereedschappen. Deze gereedschappen bevinden zich vaak niet op de standaard tankautospuiten van de brandweer.

Toekomstbestendig

Bij de aanbesteding van dit voertuig is door een werkgroep goed nagedacht over de toekomst van het materieel van de brandweer. In de werkgroep zijn onder andere de gebruikers zelf (brandweermannen- en vrouwen) en monteurs vertegenwoordigd. Eén van de wensen was om twee van de vijf hulpverleningsvoertuigen uit te rusten met een kraan. Deze kranen moeten beschikken over extra hijscapaciteit. Voertuigen op de weg worden immers steeds zwaarder. We zijn erg blij met de samenwerking met Kenbri om dit toekomstbestendige voertuig te realiseren. 

Contractondertekening hulpverleningsvoertuigen Kenbri/VRH
Contractondertekening hulpverleningsvoertuigen Kenbri en VRH
Contractondertekening hulpverleningsvoertuigen Kenbri/VRH

Meer nieuws

Ploeg op bezoek van The Green Village

12 april 2022

The Green Village en Veiligheidsregio Haaglanden samen aan de slag met de energietransitie

The Green Village is een proeftuin op de campus van de Technische Universiteit Delft. Wetenschappers, bedrijven en studenten testen en experimenteren hier met duurzame innovaties, met als doel om een...

Lees meer »
Strandvoertuig Brandweer Haaglanden voor Legoland

30 maart 2022

LEGOLAND® Discovery Centre Scheveningen is een brandweerauto rijker

Vandaag onthulde LEGOLAND® Discovery Centre Scheveningen een unieke brandweerauto van Brandweer Haaglanden: een strandjeep van het Surf&Rescueteam van kazerne Scheveningen.

Lees meer »
Technische hulpverlening bij incident auto op kant

25 maart 2022

Veiligheidsregio Haaglanden ontvangt hercertificering voor brandweeronderwijs

Een organisatie mag niet zomaar brandweeronderwijs verzorgen. Hiervoor moet de organisatie beschikken over het Kwaliteit Aanbieders Brandweeropleidingen (KAB-)certificaat van het Nederlands Instituut...

Lees meer »