Toch niet voor de klas, maar werken bij de VRH

24 januari 2020

Teun Payens werkt sinds januari 2019 bij VRH. In die korte periode is hij zich al enorm thuis gaan voelen bij de organisatie, die hij op dit moment op verschillende gebieden leert kennen. Want, stelt hij: "Ik ben ongelooflijk warm en hartelijk ontvangen."

Teun ziet het beeld nog zó voor zich. Hij had zojuist zijn master biochemie en eerstegraads docent scheikunde behaald toen hij op een feestje een vroegere schoolgenoot (nu werkzaam voor VRH) ontmoette. ‘Ik vertelde hem dat ik twijfelde of ik nu al in het onderwijs aan de slag moest gaan. Hij zei: "Waarom kom je niet bij de brandweer werken?" Een paar weken later zat ik hier’, vertelt Teun in de kantine. Een lach om de mondhoeken gekruld. "Na één gesprek was ik meteen enthousiast."

VRH-collega Teun Payens op kantoor

Prachtige werkomgeving

Met zijn biochemische achtergrond denkt hij nu onder meer mee over de gevaren die bij toepassingen rond duurzame energie komen kijken. Ook draait hij wel eens mee met operationele piketdiensten. "De verscheidenheid aan collega’s, de veelvoud van achtergronden en de nuchterheid die er heerst, maken dit een prachtige werkomgeving", zegt Teun.