‘’Ik weet niet wat ik over een uur doe’’

11 december 2019

Mario stroomde in 1991 in als officier bij Veiligheidsregio Haaglanden. Als Beleidsmedewerker Operationele Voorbereiding op het gebied van gevaarlijke stoffen geniet hij nu van de veelzijdigheid en afwisseling van zijn job.

"Eén melding en ik ben op weg"

"Positief grillig, zo zou je mijn werk het beste kunnen betitelen. Er is altijd wel wat." Mario is het prototype persoon dat je geen plezier doet met een negen tot vijf-baan. Geef hem maar de onverwachte gebeurtenissen, de actie. "Weet je wat zo mooi is aan werken bij VRH?", vraagt hij, wijzend naar de pieper. "Ik weet niet wat ik over een uur doe, maar feitelijk weet ik ook niet wat ik over een minuut doe. Eén melding en ik ben op weg." 

Als Officier van Dienst geeft hij leiding bij grote incidenten. Daarnaast draait hij piket als Adviseur Gevaarlijke Stoffen. "En als ik zie op wat voor wijze we dan als team hulp bieden, saamhorig en gedecideerd, stemt me dat enorm trots. Iedereen stáát voor elkaar, iedereen denkt mee met elkaar. En juist daarom werk ik hier met zoveel plezier."

Officier van Dienst Mario poseert voor kazerne