Ismael adviseert organisatoren van evenementen over brandveiligheid

09 september 2020

In onze regio vinden jaarlijks enorm veel evenementen plaats. Denk aan de Westlandse feestweken, the Life I Live Festival en het vuurwerkfestival. Ook wordt er enorm veel gebouwd en verbouwd in onze regio. In eerste instantie niet direct werk voor de Veiligheidsregio zou je denken… maar niets is minder waar.

Risicobeheersing

Onze afdeling Risicobeheersing is namelijk dagelijks bezig met het adviseren van gemeenten op (ver)bouwprojecten op omgeving- en objectniveau. Denk aan de bouw van een nieuwe woonwijk of bij het aanleggen van een nieuwe route voor gevaarlijke stoffen. Daarnaast is één van de werkzaamheden het adviseren van evenementorganisatoren over (brand)veiligheid. 

Ismaël Kallisse is één van onze collega’s die zich hiermee bezig houdt. “Ik heb een breed takenpakket binnen de afdeling Risicobeheersing. Zo sta ik veel in contact met evenementorganisatoren. We kijken gezamenlijk naar hun plannen en naar de risico’s die daarin zitten voor de brandveiligheid. Als Veiligheidsregio geven wij hen een advies om de risico’s zoveel mogelijk in te perken. Daarnaast handel ik klachten en vragen van partners en burgers op het gebied van brandveiligheid af. Naast mijn baan bij de afdeling Risicobeheersing houd ik me bezig met de werving en selectie van nieuwe beroepsmanschappen en ben ik brandweervrijwilliger.” 

Ismael - van de afdeling Risicobeheersing - poseert in zijn bluspak