Brandweer Haaglanden eerste korps in interventiekleding

08 augustus 2018

De huidige kazernekleding van Brandweer Haaglanden moet dit jaar nog worden vervangen. Daarvoor heeft Haaglanden het voortouw genomen in de ontwikkeling van de interventiekleding. Het concept wordt ter beschikking gesteld aan Brandweer Nederland zodat ook andere korpsen er gebruik van kunnen maken.

Ondertekening contract

Donderdagmiddag vond de officiële ondertekening plaats van het contract voor de nieuwe interventiekleding van Brandweer Haaglanden.

Esther Lieben, commandant Brandweer Haaglanden en Jaap-Joris Groeneweg, manager Productontwikkeling (I.v.m. vakantieperiode gemachtigd voor ondertekening van het contract door directeur Marien Groenendijk), tekenden de officiële documenten tijdens een bijeenkomst op kazerne Loosduinen.

Interventiekleding Brandweer Haaglanden

De juiste kleding voor de juiste klus

De huidige kazernekleding van Brandweer Haaglanden moet dit jaar nog worden vervangen. Daarvoor heeft Haaglanden het voortouw genomen in de ontwikkeling van de interventiekleding. Het concept wordt ter beschikking gesteld aan Brandweer Nederland zodat ook andere korpsen er gebruik van kunnen maken.

Een groot deel van het operationele werk vraagt om flexibele, stevige, herkenbare en comfortabele kleding. In een aantal gevallen hoeft het werk niet in de zwaar beschermende uitrukkleding gedaan te worden. Daarom is er een kledingpakket ontworpen dat voor operationeel werk geschikt is én waarmee werkzaamheden bij kleinschalige incidenten uit te voeren zijn; ‘de juiste kleding voor de juiste klus’.

Uit de Europese aanbesteding van begin dit jaar zijn drie leveranciers geselecteerd. De door hen aangeleverde testoutfits zijn uitgebreid getest door een groot aantal mensen die het gaan dragen in hun dagelijkse werk. Waarna uiteindelijk de keus viel op het kledingpakket van Groenendijk Bedrijfskleding.

Moderne kleding voor een modern korps

De interventiekleding is, naast de werkzaamheden in en om de kazerne, operationeel te gebruiken bij bijvoorbeeld kleine hulpverleningen, liftinsluitingen, wateroverlasten en werkzaamheden aan de walkant bij waterongevallen. Brandweer Haaglanden het eerste brandweerkorps in Nederland dat eind 2018 te zien is in dit nieuwe kledingconcept.

Esther Lieben: We zijn blij met deze nieuwe kleding, met een prima draagcomfort voor zowel de dames als de heren in onze organisatie. De kleding is goed getest door collega’s uit de operationele dienst en door piketfunctionarissen. We hebben nu moderne kleding voor een modern korps.

Jaap-Joris Groeneweg: Kwalitatief goede kleding met een moderne uitstraling is belangrijk. We gaan nu hard aan het werk om voor het eind van dit jaar Brandweer Haaglanden in het nieuw te steken.

Meer nieuws

Burgemeester Van Zanen hijst de rood met gele vlag op het strand. Om hem heen staan collega's van de politie, brandweer en lifeguards

Strandseizoen 2024 is geopend

25 april 2024

In Nederland start op 1 mei officieel het buitenzwem- en strandseizoen. Het elf kilometer lange strand van Den Haag wordt vanaf deze datum bewaakt door de lifeguards van Veiligheidsregio Haaglanden...

Lees meer »
""

Kazerne Monster bedankt tieners voor hulp tijdens brand Poeldijk

28 februari 2024

Op vrijdagavond 2 februari brak er een grote brand uit in een bedrijfspand aan de Jupiter in Poeldijk. Dankzij een slimme actie van Jordy (17) Robbie (17) en Jay (16) kon de brandweer de achterkant...

Lees meer »
Een afbeelding met de tekst Jaaroverzicht 2023 en het logo van de veiligheidsregio Haaglanden

Jaaroverzicht 2023

30 januari 2024

Ook in 2023 zijn er weer veel incidenten bestreden, is er veel geoefend, hebben we preventief opgetreden en brachten we veel adviezen uit. Benieuwd naar de cijfers en hoogtepunten van 2023?

Lees meer »