Fors aantal meldingen met brandweerinzet na storm

21 februari 2022

Brandweer Haaglanden kreeg vanaf afgelopen woensdag 16 februari tot maandagochtend 21 februari een fors aantal meldingen naar aanleiding van de drie stormen die over onze regio raasden. Er kwamen ruim 3000 meldingen binnen op de gezamenlijke meldkamer van de brandweer, waarvan bij ongeveer 1600 meldingen de brandweer ook daadwerkelijk is ingezet. Storm Eunice veroorzaakte het hoogst aantal meldingen.

Extra voertuigen, zwaar gereedschap en extra centralisten

Brandweer Haaglanden heeft zich goed voorbereid op de storm. Zo hield de brandweer rekening mee dat het aantal stormgerelateerde meldingen fors zou zijn. Naast de reguliere bezetting zijn nog eens negen extra voertuigen ingezet. Daarnaast zijn de voertuigen voorzien van voldoende gereedschap zoals de kettingzagen (bv. voor het zagen van bomen). Waar op een reguliere dag de vrijwilligers pas naar een kazerne komen nadat de pager is gegaan, waren zij tijdens de storm standaard aanwezig op de kazernes. Op de meldkamer brandweer zijn tevens fors meer centralisten ingezet om het aantal meldingen aan te kunnen nemen en te verwerken.

Geen spoed, wel brandweer: bel 0900-0904

Ondanks de extra centralisten op de meldkamer, heeft de hoeveelheid meldingen geleid tot het ontstaan van een wachtrij voor het afhandelen van meldingen. De lijnen voor het alarmnummer 112 zijn enige tijd overbelast geweest waardoor landelijk besloten is om een NL-Alert te versturen met de boodschap het alarmnummer 112 alleen te bellen bij levensgevaarlijke situaties.

Wanneer bel je 112 bij storm

Meer nieuws

Ploeg op bezoek van The Green Village

12 april 2022

The Green Village en Veiligheidsregio Haaglanden samen aan de slag met de energietransitie

The Green Village is een proeftuin op de campus van de Technische Universiteit Delft. Wetenschappers, bedrijven en studenten testen en experimenteren hier met duurzame innovaties, met als doel om een...

Lees meer »
Strandvoertuig Brandweer Haaglanden voor Legoland

30 maart 2022

LEGOLAND® Discovery Centre Scheveningen is een brandweerauto rijker

Vandaag onthulde LEGOLAND® Discovery Centre Scheveningen een unieke brandweerauto van Brandweer Haaglanden: een strandjeep van het Surf&Rescueteam van kazerne Scheveningen.

Lees meer »
Technische hulpverlening bij incident auto op kant

25 maart 2022

Veiligheidsregio Haaglanden ontvangt hercertificering voor brandweeronderwijs

Een organisatie mag niet zomaar brandweeronderwijs verzorgen. Hiervoor moet de organisatie beschikken over het Kwaliteit Aanbieders Brandweeropleidingen (KAB-)certificaat van het Nederlands Instituut...

Lees meer »