Handhaving in regio Haaglanden

24 september 2021

Handhaving in regio Haaglanden

Vanaf 25 september 2021 wordt het verplicht een coronatoegangsbewijs te laten zien bij een bezoek aan horeca-inrichtingen, evenementen, poppodia, theaters en bioscopen. Dat geldt ook voor de gemeenten in de veiligheidsregio Haaglanden. Er wordt door de afzonderlijke negen gemeenten gesproken met (vertegenwoordigers van) ondernemers of instellingen die dit raakt. De burgemeesters, verenigd in het Regionaal Beleidsteam (RBT), realiseren zich dat er opnieuw een inzet wordt gevraagd van ondernemers, instellingen en inwoners.

Het kabinet heeft besloten om voor de periode oktober tot december € 45 miljoen euro beschikbaar te stellen. Dit geld kan worden ingezet voor bijvoorbeeld beveiligers, controleurs of hosts die ondernemers helpen bij de controle van het coronatoegangsbewijs. De gemeenten in de Veiligheidsregio Haaglanden hebben besloten dit op basis van inwoneraantal per gemeente te verdelen. Zo kunnen gemeenten afspraken op maat met de horeca maken.  

Er zal in onze veiligheidsregio op dezelfde manier worden gehandhaafd als in de afgelopen vijftien maanden in de coronacrisis. Dat betekent dat risicogestuurd en in de meeste gemeenten steekproefsgewijs wordt gecontroleerd. Vanzelfsprekend wordt bij excessen opgetreden. Waar mogelijk en proportioneel wordt altijd eerst gewaarschuwd, voordat er een sanctie wordt uitgeschreven.

 

Meer nieuws

Mutli afbeelding

01 januari 2022

Rapportage incidenten jaarwisseling 2021-2022

Dit jaar was er wederom een drukke jaarwisseling met vele incidenten. Met name voor de brandweer was het aantal incidenten hoog.

Lees meer »
BVL Marc Corijn

22 november 2021

Veiligheidsregio Haaglanden gaat samenwerkingen aan met woningcorporaties naar aanleiding van rookmelderplicht in 2022

Vanaf 1 juli 2022 zijn rookmelders wettelijk verplicht. De afdeling Brandveilig Leven van de Veiligheidsregio Haaglanden heeft deze wetswijziging aangegrepen als kans om de samenwerking met...

Lees meer »
Esther Lieben aan tafel bij Een Vandaag

20 oktober 2021

Esther Lieben in Een Vandaag over geweld tegen hulpverleners

De afgelopen jaren lees je steeds meer artikelen over agressie tegen hulpverleners. Esther Lieben sprak bij Een Vandaag over het toenemende geweld tegen hulpverleners. Zij had een duidelijke boodschap...

Lees meer »