Veiligheidsregio Haaglanden gaat samenwerkingen aan met woningcorporaties naar aanleiding van rookmelderplicht in 2022

22 november 2021

Vanaf 1 juli 2022 is het wettelijk verplicht om rookmelders in huis te hebben. De afdeling Brandveilig Leven (BVL) van de Veiligheidsregio Haaglanden heeft deze wetswijziging aangegrepen als kans om de samenwerking met woningcorporaties in Haaglanden op te zoeken. Op deze manier delen wij onze kennis en expertise over het belang van rookmelders én bieden wij onze hulp aan om te voldoen aan de rookmelderplicht.
 

Brandveilig Leven

Brandveilig Leven is een afdeling binnen de Veiligheidsregio Haaglanden en heeft als doel om bewustwording te creëren voor de risico’s van brand, om de risico’s te beperken en om gedragsverandering te realiseren. Deze informatie over onder andere brandrisico’s is te vinden op haaglandenveilig.nl.

Rookmelder lesmodule

Deze maand zijn er 40.000 informatiekaartjes overhandigd aan een van de woningcorporaties. Op deze kaartjes is een QR-code geplaatst die je leidt naar een lesmodule over rookmelders. De woningcorporatie gaat deze kaartjes achterlaten bij de 40.000 woningen in Haaglanden die voorzien gaan worden van een rookmelder. Zo hebben straks dus 40.000 huishoudens toegang tot onze kennis en expertise via deze lesmodule over rookmelders!

BVL is hard bezig om nog meer samenwerkingen aan te gaan met bijvoorbeeld VvE’s. Ben jij ook benieuwd naar de lesmodule? Scan dan de QR-code!

Brandveilig leven kaartje rookmelderplicht
Brandveilig leven kaartje vrh

Meer nieuws

Mutli afbeelding

01 januari 2022

Rapportage incidenten jaarwisseling 2021-2022

Dit jaar was er wederom een drukke jaarwisseling met vele incidenten. Met name voor de brandweer was het aantal incidenten hoog.

Lees meer »
Esther Lieben aan tafel bij Een Vandaag

20 oktober 2021

Esther Lieben in Een Vandaag over geweld tegen hulpverleners

De afgelopen jaren lees je steeds meer artikelen over agressie tegen hulpverleners. Esther Lieben sprak bij Een Vandaag over het toenemende geweld tegen hulpverleners. Zij had een duidelijke boodschap...

Lees meer »
COVID-update

24 september 2021

Handhaving in regio Haaglanden

Vanaf 25 september 2021 wordt het verplicht een coronatoegangsbewijs te laten zien bij een bezoek aan horeca-inrichtingen, evenementen, poppodia, theaters en bioscopen. Dat geldt ook voor de gemeenten...

Lees meer »